ALBUM

Největší hity country 2 (s Šárkou Tomanovou)
Rok vydání 1993

SEZNAM PÍSNÍČEK

1. Čekal jsi asi víc
Čekal jsi asi víc
když vyšel jsi mi vstříc
a teď říkáš že nemáš nic
tak co mám na to říct?

Možná příliš moc ses ptal
kdo dával a kdo bral
kdo věřil a kdo lhal
místo abys miloval.

Čekal jsi asi víc
když vyšel jsi mi vstříc
a teď říkáš že nemáš nic
tak co mám na to říct?

Láska není plán
kde zisk je předem dán
láska je nekonečný lán
a každý sklízí sám.

Čekal jsi asi víc
když vyšel jsi mi vstříc
a teď říkáš že nemáš nic
tak co mám na to říct?
2. Až se mě děti budou ptát
Ten, kdo sám si sebe váží Vždycky rád svůj život zváží Za co stál. Co je pryč a co kdy přišlo Jestli vážně všechno vyšlo Jak si přál Proč ho rady mněli davy Když se na výslunní slávy Chvíli hřál Co je pozdě, na co brzy Co má rád a co ho mrzí A kdy hořké ronil slzy Kdy se smál Ref: Až jednou syn se bude ptát Jak život svůj jsi vlastně táto žil? Odpovím jenom, chlapče, vždycky rád Vždycky rád i když občas těžký byl. Až se má dcera zeptá dál Cože si chtěl tou svojí písni říct? Odpovíš, holka, všechno, co jsem znal Co jsem znal, co jsem cítil a nic víc. Člověk stále zápas svádí O svůj chléb i o své mladí Ano vím Jednou každé stráně zšednou Co je pryč, to pryč je jednou Ano vím. Skončí jeden, příjdou jiní Hloupý ten, kdo osud viní Ano vím. K čemu hledět na svět přísně Zpěvák nezná pocit tísně Dokud někdo jeho písně Zpívá s ním. Ref: Až jednou syn se bude ptát Jak život svůj jsi vlastně táto žil? Odpovím jenom, chlapče, vždycky rád Vždycky rád i když občas těžký byl. Až se má dcera zeptá dál Cože si chtěl tou svojí písni říct? Odpovím, holka, všechno, co sem znal Co jsem znal, co jsem cítil a nic víc. Odpovím, holka, všechno, co jsem znal Co jsem znal, co jsem cítil a nic víc.
3. Džínová láska
Oči máš jako len, já z nich bývám často okouzlen. Vždyť jsou modrý jako nebe, studna něhy, až mě zebe. Takový, jó, takový, jsou oči tvý. Horký dech, to jsi ty, Když mě líbáš na mé malé rty. Něžná touha, co se ztrácí, jarní vítr, když se vrací. Takový, jó, takový, jsi zase ty. Ref: Ta naše láska džínová nám dvěma patří a nám se podobá. Je jako já, je jako ty a všechny starosti, problémy, hlouposti za nás vyřeší džínová láska, džínová láska, hm džínová láska. Na pláč tvůj nemám zbraň, vždycky hladím tvoji malou dlaň. I když slzy rosu tvoří, naši lásku těžko zboří, taková, jó, taková, je láska má. Proč máš spěch, kam zas jdeš? Ptáš se a já mohla bych říct lež, ale nemám, proč ti lhát, láska má je žhavej drát, taková, jó, taková, je láska má. Ref: Ta naše láska džínová nám dvěma patří a nám se podobá. Je jako já, je jako ty a všechny starosti, problémy, hlouposti za nás vyřeší džínová láska, hm, džínová láska, hm, džínová láska. Vlasy máš jako med, někdy chladná umíš být jak led. Když se domů pozdě vrátím, přístí den tvou přízeň ztratím. Taková, jó, taková, jsi někdy ty. Nervy máš napnutý, člověk stěží tě pak donutí, abys vynes koš na smetí, když mám práci kolem dětí. Takový, jó, takový, jsi nškdy ty. Ta naše láska džínová nám dvěma patří a nám se podobá. Je jako já, je jako ty a všechny starosti, problémy, hlouposti za nás vyřeší džínová láska, hm, džínová láska, hm, džínová láska džínová láska, hm, džínová láska, hm
4. Dívka s vlasem medovým
Chci vyprávět Vám příběh o jedné dívce s vlasem medovým ale jak to bylo tenkrát v noci to se přesně nikdy nedovím. Já vím jen, že jsem spěchal a řek si tenkrát tak si cestu zkrať, spodem kolem jezera, kde cestu kříží železniční trať. Tam v záři bílých světel, vidím dívku u přejezdu stát, asi něco se jí přihodilo je to v jejím obličeji znát. Už dlouho tady čekám a ještě nikdo mně nezastavil, tak odvezte mě prosím domů je to odtud necelých 5mil. Tvář má bílou jako sníh a paže jako mramor šedavý proč stála tam na kolejích tak sama v černé noci kdopak ví. Tam před tím domem zastavte já za tátou teď musím domů jít. Tak zmáčknu klakson, zastavím a čekám až jí přijdou otevřít. Z chodby v nočním šeru vrhá lampa na silnici zář, pane já vám vezu dceru , proč máte tedy zamračenou tvář. Po dívce pohled stáčím a marně kolem rozhlížím se tmou, vedle mě je místo prázdné stejně jako cesta přede mnou, ten muž se nejdřív divý zřejmě tomu co se dovídá a z blízka na mě civí, když tichým hlasem ke mě povídá. Já nevím mílí pane zda je to mílka nebo krutý žert, tak nastartujte ten svůj bourák , zmizte odtuď ať vás veme čert. Předevčírem moje dcera zabila se tak se radši ztrať. 5 mil odtud u jezera, kde cestu kříží železniční trať. Já dodnes tudy jezdím a hledám dívku s vlasem medovým ale jak to bylo oné v noci to se snad už nikdy nedovím. ale jak to bylo oné v noci to se snad už nikdy nedovím.
5. Modrá z džín
Já byl tu každou neděli, kolik je to let Když poprvé jsi sedlal, ne, nevyhrál jsi hned Sám pro sebe jsem sázel svý sázky bez peněz A kdybys dneska jel já vsadil bych i dnes Já čet´ tvý jméno v novinách na stránce sportovní Dnes ho marně hledám v listině startovní I tvůj kůň dnes běží, tak co se mohlo stát? Jen vzpomínám, cos mi říkal tolikrát: R: Modrá z džín je sepraná, já vím Jména koní zapsaná zůstanou v srdci mým V sedle mým se mihne jen můj stín a víc už nic Modrá z džín je sepraná, já vím Najednou mě schází tip Musím říct, že já sám bych neodešel líp Po závodišti bloumám, tys rozloučil se s ním Tomu, cos pořád říkal teď dobře rozumím R: Modrá z džín je sepraná, já vím Jména koní zapsaná zůstanou v srdci mým V sedle mým se mihne jen můj stín a víc už nic Modrá z džín je sepraná, já vím Modrá z džín je sepraná, já vím Modrá z džín je sepraná, já vím
6. Veď mě dál cesto má
Někde v dálce cesty končí Každá prý však cíl svůj skrývá Někde v dálce každá má svůj cíl Ať je pár mil dlouhá nebo tisíc mil Veď mě dál cesto má veď mě dál vždyť i já Tam kde končíš chtěl bych dojít Veď mě dál cesto má Chodím dlouho po všech cestách Všechny znám je jen ta má mi zbej-vá Je jak dívky co jsem měl tak rád Plná žáru bejvá hned zas samej chlad Veď mě dál cesto má veď mě dál vždyť i já Tam kde končíš chtěl bych dojít Veď mě dál cesto má Pak na patník poslední napíšu křídou Jméno své a pod něj že jsem žil hrozně rád Písně své co mi v kapsách zbydou Dám si bandou cvrčků hrát A půjdu spát a půjdu spát Veď mě dál cesto má veď mě dál vždyť i já Tam kde končíš chtěl bych dojít Veď mě dál cesto má, Veď mě dál cesto má. Veď mě dál cesto má veď mě dál vždyť i já Tam kde končíš chtěl bych dojít Veď mě dál cesto má, Veď mě dál cesto má.
7. Mám už dávno jinou
V bistru jsme seděli nad velmi horkou kávou, na stole popelník a ve tvých očích dým. Zaskočil jsem tě zprávou, že brzy odjíždím, na lásku ještě hravou, pad první vážný stín a dopisy létaly za mnou s křídly, na poštách obou měst už byli zničeni. Časem tvé řádky řídly, že máš moc učení, potom, že jinde bydlíš, máš jiné příjmení.R: Mám už dávno jinou, krásnou, když se ptáš, mou i tvojí vinou měl jiný děj ten příběh náš. Lásko, léta plynou, dál se můžem znát, mám jen dávno jinou, a pochopíš, tu mám teď rád. Do tvého města mě přivedla cesta náhlá, v tom samém bistru teď sedíš zas vedle mně. Rozmluva by se táhla, výčitky vzájemné, neříkej už nic nahlas, když tak to příjemné. R: Mám už dávno jinou, krásnou, když se ptáš, mou i tvojí vinou měl jiný děj ten příběh náš. Lásko, léta plynou, dál se můžem znát, mám jen dávno jinou, a pochopíš, tu mám teď rád. mám jen dávno jinou, a pochopíš, tu mám teď rád.
8. Pojď stoupat jak dým
Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohouPlout po nebi jen, výškou být opojen jen své sny si můžeš vzít tam kde vládne mír a klid.Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Plout po nebi jen, výškou být opojen jako dým z mé dýmky nebem pluj za sebou nech zemi a smutek svůj.Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou Pojď stoupat jak dým, až tam, kam jen ptáci mohou
9. Máma
Já dobře vím, že úsměv tvůj, ve spánku svém, říká mi stůj, hvězdy když vidím, se na ni dívají, když na víčkách únavu skládají, říkáš si znám jí.Mámo má, odpustíš holce svý, když byla zlá že nic už nespraví, prosbu teď mám, úsměv zas měj svůj, jako tenkrát když´s mě hladívala po lících, hm, mámo má, mámo má. Bože můj když vidíš naše trápení, a slzy mý zkoušíš dál, aby břímě mé jenž tížívá jak kamení, sama nezvedám když nemůžu už jít.Ty Bože můj, slib ti teď dám, že mámě svý, teď lásku dám, já dobře vím, že vrásky nezhojí, těm velký čas, co lásku neznají, odpusť mi prosím.Ty mámo má, pomáhej holce svý, teď sílu mám, když vím že odpouštíš, ruku mi dej, a úsměv ten svůj, jako tenkrát když´s mě hladívala po lících, hm, mámo má, mámo má, mámo má, mámo má.
10. Sundej z hodin závaží
Brouzdej trávou za tratí V dlouhých letních hodinách vše se v dobré obrátí, já se vrátím přes tvůj práh. Nikdy nevěř vteřinám, ty nám jenom překáží, je tu lék a já ho znám sundej z hodin závaží. R: Pak se času budem smát, někde stranou od lidí, naše toulky ranní rosou, ať nám všichni závidí. Odjezd můj je blíž a blíž vlak už čeká v nádraží, já chci zůstat, vždyť to víš, sundej z hodin závaží.já chci zůstat, vždyť to víš, sundej z hodin závaží. R: Pak se času budem smát, někde stranou od lidí, naše toulky ranní rosou, ať nám všichni závidí. Odjezd můj je blíž a blíž vlak už čeká v nádraží, já chci zůstat, vždyť to víš, sundej z hodin závaží já chci zůstat, vždyť to víš, sundej z hodin závaží.
11. Muž se srdcem kovboje
Muž se srdcem kovboje Se městům vyhýbá A spává někdy ve stoje Pokud má na spánek čas On je ten jeden z tisíce Neumí doma spát I za mřížema věznice V duchu stáda musí hnát. Srdce ve tvaru podkovy Neumí na místě stát Srdce ve tvaru podkovy Nemůžeš vážně prý brát Když láska cestu zkříží jim Je z chlapa doma jenom stín Kluků se srdcem toulavým Těch se svět prý už nezbaví. Muž se srdcem kovboje Jen sám se protlouká A slepý nosí náboje A nebi country zpívává Dvě ruce má jen na práci Každej s cejchem samotář A úsměv, co se neztrácí A pádlo za polštář Srdce ve tvaru podkovy Neumí na místě stát Srdce ve tvaru podkovy Nemůžeš vážně prý brát Když láska cestu zkříží jim Je z chlapa doma jenom stín Kluků se srdcem toulavým Těch se svět prý už nezbaví